Mindfulness & Coaching

Contact

Kim Freriksen
Mindfulness & Coaching

KvK 55682022
Dordrecht
T
E info@kimfreriksen.nl

Mindfulnesstraining

Relaxter leven

Mindfulness leert je inzicht te krijgen in wie je bent: wat je gedachten en gevoelens zijn, hoe je standaard reageert op terugkerende zaken, hoe je in het leven staat. Doordat je van een afstandje naar jezelf leert kijken, kom je er beter achter wat je ook alweer belangrijk vindt in je leven en wat je valkuilen zijn. Vervolgens ga je jezelf trainen om de dingen te doen waar jij waarde aan hecht, en om een andere draai te geven aan je oude gedragspatronen. Dit doen we met praktische mindfulnessoefeningen, die je meteen gaat inzetten in je dagelijkse leven.

Voor wie

Iedereen heeft zijn of haar eigen doel met deze mindfulnesstraining. Minder piekeren, bijvoorbeeld. Geconcentreerder werken. Lekkerder slapen. Meer oog hebben voor de mooie dingen van het leven. In deze training zet je je duizend to-do-lijstjes even opzij en leer je op een nuchtere en gestructureerde manier aandacht besteden aan jezelf.

Wat gaan we doen

De mindfulnesstraining is een programma van 8 weken met uitleg over mindfulness, mindfulnessoefeningen en huiswerk.

De training bestaat uit twee delen:
De basis: een ‘aandachtstraining’ waarin we aan de slag gaan met bodyscans, meditatie en zittende en bewegingsoefeningen. Je gaat jezelf observeren, zonder allerlei meningen over jezelf (en ja, dat is soms best pittig). Je leert je concentreren op het hier en nu, en jezelf bevragen (Maak ik de keuzes die bij me passen? Hoe gun ik mezelf meer rust? Hoe voel ik me eigenlijk?). Deze vaardigheden heb je nodig voor de volgende stap, namelijk:
Het in beweging komen: In dit verdiepende deel ga je jezelf aanleren om je gedrag te sturen, anders te reageren op terugkerende situaties, meer te leven naar hoe jij het zelf wilt in plaats van op de automatische piloot te doen wat je doet.

Deze training volgt het officiële protocol van Jon Kabat Zinn. Het is een groepstraining, de gemiddelde groep heeft 4 personen, maar je kunt de training ook een-op-een volgen.

Wat heb je aan Mindfulnesstraining?

Je leert jezelf, je gedachten, gevoelens en gedrag beter te (her)kennen en er vervolgens op een bewuste manier mee om te gaan.
Je bent minder bezig met wat je allemaal nog moet, je kunt beter ontspannen.
Je ontdekt wat je echt wilt en belangrijk vindt en leert je leven hiernaar in te richten.

BuitenCoaching
Mindfulnesstraining
Mindful Running